Sieraden As Popilair

Nu het aantal mensen dat er voor kiest om een beetje as van een overleden dierbare bij zich te dragen in een sieraad toe neemt blijken sommige as sieraden populair te zijn. Het is natuurlijk altijd zo dat het ene soort sieraad vaker uitgekozen wordt dan het andere, maar in dit geval zijn er een duidelijke verschillen waar te nemen. Op deze pagina zal er verder ingegaan worden waar men zoal voor kiest.

Al eerder stelden wij op deze website dat gouden sieraden as populair zijn onder de mensen die een dergelijk sieraad kopen. Dit komt omdat ook bij normale sieraden de gouden sieraden het meest verkocht worden. Dit heeft te maken met het feit dat goud sinds de ontdekking synoniem staat voor rijkdom en macht. Nu heeft dit geen direct verband met waarom gouden sieraden as populair zijn maar wel waarom gouden sieraden over het algemeen veelal gekozen worden. Zowel bij normale sieraden als ook bij as sieraden staan de zilveren sieraden op een goede tweede plaats. Zilver is immers na goud het meest gekozen edelmetaal om sieraden van te maken en ook dit is altijd al zo geweest. Omdat zilver als goede tweede populair voor sieraden as is zal het aanbod van zilveren assieraden niet zo heel veel verschillen ten opzicht van et aanbos gouden assieraden. Van beide is een ruim aanbod te vinden waarbij modellen vaan van beide edelmetalen worden gemaakt. In ieder geval is er een duidelijk verschil tussen het gebruik van goud of zilver, goud is populair voor as sieraden omdat het altijd mooi zal blijven terwijl zilver zo af en toe gepoetst moet worden. As sieraden van materialen zoals roest vast staal en vernikkeld koper bieden een veel kleinere keuze omdat deze gewoonweg minder verkocht worden.

Dat het gebruik van sieraden as populair is staat in direct verband met het toenemende aantal crematies. Omdat het in Nederland nog niet zo lang toegestaan is om mensen te cremeren werden de meeste mensen tot voor kort nog altijd begraven. Nu het ook binnen de diverse kerken in Nederland algemeen geaccepteerd is om mensen te cremeren zullen ook de vormen van herdenken veranderen. Voorheen had u immers een graf om af en toe bij terug te keren en uw overleden dierbare te herinneren en het werd nooit echt populair sieraden as met een beetje aarde van het graf te vullen. Het feit dat een crematie as oplevert waarover u een beslissing moet nemen bood nieuwe mogelijkheden. De meest populaire sieraden as zijn de hangers die eventueel in combinatie met een as ketting gekocht worden. Hierbij wordt ook vaak gekozen voor een as collier om een beetje as in te bewaren maar de hangers bieden meer keuze. U zult de populaire as sieraden in de vorm van hangers is vele soorten aan treffen, daarbij zijn voornamelijk de buisjes of staafjes de meest gekozen optie. Daarnaast zijn ook de hartjes en kruisjes veel gekozen en is natuurlijk ook de vorm van een traan als sieraden as populair. Naast de gebruikelijk uitvoeringen in zilver en goud die glanzend of gematteerd zijn worden er ook edelsteentjes of briljantjes bij het maken toegepast. Anders dan de hangers is de keuze uit as ringen een stuk minder groot maar het mag duidelijk zijn dat deze as sieraden populair zijn omdat een ring natuurlijk een sterke symbolische waarde heeft.

U zult bij de urnshop een grotere keuze aantreffen aan assieraden dan wij hier op deze pagina kunnen bespreken. Daarbij zullen ook een aantal andere populaire sieraden as zijn zoals de bedeltjes waarin u een beetje as kunt bewaren. Deze bedeltjes kunnen natuurlijk aan een bestaande bedelarmband gedragen worden maar u kunt ze ook inclusief armband kopen. Er zijn ook aparte armbanden die geschikt zijn om als as sieraad gebruikt te worden en deze kunnen ook vaak gegraveerd worden. Het is zeker niet zo populair as sieraden te gebruiken in de vorm van een horloge clipje maar het is wel een bijzonder mooi idee. Dit is slechts één van de mooie en vaak unieke oplossingen die u door de urnshop geboden worden. U kunt daarbij naast de populaire as sieraden kiezen uit vele andere sieraden die niet eens altijd gedragen hoeven te worden. Ook bij sieraden die neergezet moeten worden kunt u zich immers hele mooie herinneringen vormen zonder dat u daar een urn voor hoeft te gebruiken. Uiteindelijk gaat het natuurlijk ook allemaal om de herinneringen die u hebt aan een overleden dierbare en om deze dichtbij u te houden en dat is wat sieraden as populair maakt.