Sieraden As vs Urnen

Op het moment dat u een dierbare op een tastbare en waardige manier wilt herinneren zijn er een aantal mogelijkheden om dit te doen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een as sieraad of voor een urn, maar er zit natuurlijk wel een verschil tussen deze twee mogelijkheden. Wat de verschillen van sieraden as vs urnen zijn kunt u op deze pagina lezen.

Als u sieraden as vs urnen vergelijkt dan zijn er ook overeenkomsten op te merken. Beide bieden u de mogelijkheid om een overleden dierbare op een tastbare maar vooral waardige manier te herinneren. Uiteraard is de keuze voor de manier waarop u dit wilt doen geheel persoonlijk maar voor veel mensen is het zeer hulpvol bij de rouwverwerking om een dergelijke tastbare herinnering te hebben. Bij de vergelijking van sieraden as vs urnen zal direct het formaat op vallen, dit formaat zal een belangrijke rol spelen bij de keuze. Het uiterlijk van een urn zal ook belangrijk zijn al kunt u voldoende opties vinden voor een ander uiterlijk. Dit is bij sieraden as natuurlijk minder opvallen omdat deze meestal niet als zodanig te herkennen zijn. Als u bij de urnshop gaat zoeken naar as sieraden of urnen dat zult u een uitgebreide collectie tegen komen die voor iedere smaak een pasklare oplossing biedt.

De voordelen van urnen zijn duidelijk, u kunt er over het algemeen alle as van een overleden dierbare in stoppen en daarin bewaren voor zolang u dat wilt of daar behoefte aan hebt. Het is afhankelijk van de door u gekozen urn of u de as direct in de urn stopt of dat u een as zak gebruikt. In dat geval kunt u het crematorium ook verzoeken u de as in een as zak te overhandigen waardoor u de gehele zak in de door u gekozen urn kan stoppen. Hiermee komen we ook gelijk aan de nadelen van urnen, omdat er vaak alle as van een overleden dierbare in past zal een urn een bepaalde afmeting moeten hebben. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het formaat van een urn vaak erg bepalend is in de ruimte waar de urn staat. U kunt zich vast wel voorstellen dat urnen die de as van een volwassene kunnen bevatten er aanwezig zijn als ze op de schoorsteenmantel prijken. Dit is iets waar u terdege rekening mee moet houden als u een urn aan het uitzoeken bent. Het is dan ook goed om de nadelen van urnen te weten en vooraf te bepalen waar u de urn neer gaat zetten en hoeveel ruimte u hebt en wilt bieden aan de urn. Hier staat tegenover dat een urn u wel meer mogelijkheden biedt om de urn te plaatsen. De voordelen van urnen zijn op dit gebied onomstotelijk bewezen, u kunt een urn vinden voor iedere plek die u in gedachten hebt. Of dit nu binnen of buiten is dat maakt hierbij niet uit en dat biedt u in het geval van een urn extra mogelijkheden.

Dit kunt u tot de nadelen van sieraden as rekenen, deze sieraden zijn natuurlijk vooral bestemd om gedragen te worden en niet om ergens neergezet te worden. Een as sieraad is wat het is en er zijn weinig andere mogelijkheden dan het sieraad dragen. U kunt het alleen tot de voordelen van sieraden as rekenen als het sieraad niet bestemd is om gedragen te worden maar om neergezet te worden. Op dat moment komt u al een aardig eind in de richting van een mini urn en kunt u deze wel op meerdere plaatsen neer zetten. Deze mini urnen of assieraden zijn echter over het algemeen wel ongeschikt om buiten neer gezet te worden. Dit heeft vooral te maken met het materiaal waar ze van gemaakt zijn omdat dit vaak niet weersbestendig is en de urn as sieraad anders verloren kan gaan.

De voordelen van sieraden as mogen echter duidelijk zijn, u kunt een sieraad uit zoeken dat precies bij u en eventueel ook bij uw overleden dierbare past. Dit kunt u dan altijd bij u dragen en het zal absoluut niet opvallen dat u een zeer speciaal sieraad draagt. Dit kan bijvoorbeeld de soms pijnlijke vragen die u over urnen wel kunt krijgen voorkomen. De nadelen van sieraden as zijn dat u er slechts een heel klein beetje as in kunt bewaren en u dus een oplossing moet vinden voor de rest van de as. Dit is een greep van de belangrijkste verschillen van sieraden as vs urnen, voor verdere informatie over sieraden as kunt u op deze website kijken of een kijkje nemen bin de urnshop die u op deze pagina zult vinden.